The Smart Way To Buy Your Dream Homes______________________________________________________________________________________________________________________________________________________ The Smart Property Investment_____________________________________________________________________________________________________________________________________________ Hartanah Lelong - Medium Pelaburan Popular

SILA KLIK DI SINI UNTUK SENARAI HARTANAH TERKINI

Tuesday, 21 June 2011

Hartanah Lelong-Medium Pelaburan PopularAssalamualaikum semua..baru-baru ni masa tengah duk layan buletin utama tiba-tiba pula keluar topik hartanah lelong. Mmm.. satu kupasan yang cukup menarik.Menyentuh tentang peluang pelaburan hartanah lelong. Rugi kalau korang tak tengok.!!Berikut adalah antara petikan segmen tersebut.
Hartanah lelong antara medium pelaburan popular.Ini kerana harga rumah lelong 30 hingga 40 peratus lebih rendah berbanding harga pasaran. Dengan teknik betul, pembeli mampu menjana keuntungan lumayan.Segmen hartanah bersama Fazliana Ibrahim mengupas selok-belok pembelian hartanah lelong.Hartanah lelong antara pilihan untuk mencari rumah yang murah. Dengan cara yang betul, pembeli mampu mengaut keuntungan besar.
CHANG KIM LOONG /SETIAUSAHA AGUNG PERSATUAN KEBANGSAAN PEMBELI RUMAH
You got to do your own research and checks at the land office available department when talk about auction properties, the tips should be don't bid for the sake of bidding. Dont bid for the sake that you will carried away because of emotion.
 Kebiasaannya, lelongan  dilakukan di mahkamah atau pejabat pelelong.
Antara tips, selalu hadir ke majlis lelongan dan melawat rumah berkenaan dahulu.

FIRDAUS MUSA / PENGARAH URUSAN, FIRDAUS & ASSOCIATES PROPERTY PROFESSIONAL SDN BHD
Sebelum you pegi membida you kene tanya property tu kat mana, pergi site inspections kena tengok rumah tu daripada luar sama ada rumah tu dijaga atau kawasan elok ke. Check dengan penilai bertauliah.

Haa..jadi tunggu apa lagi..takkan tengok je orang buat harta. Anda bila lagi. Kepada sesiapa yang berminat untuk melibatkan diri dalam pelaburan hartanah boleh hubungi saya; SYED di talian 019-383 0367. Insya Allah saya akan cuba membantu anda mencari dan memilih hartanah lelong yang sesuai. Ini adalah kerana tidak semua hartanah lelong sesuai untuk pelaburan. Anda perlu mengenal pasti lokasinya. Kalau untuk dibuat sewa seharusnya memilih lokasi yang berdekatan dengan kemudahan asas seperti stesen LRT atau bas. Penting juga untuk diambil kira ialah nilai pasaran semasa hartanah tersebut. Jadi..".renung-renungkan... dan.. selamat melabur..!!"

_________PRINT

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites